Математиката в едно красиво изображение

 

Защо?

Армии от математици, учени по природни дисциплини и инженери работят неуморно за да “скрият” математиката. Например като караме колите си, ние не виждаме как работи формулата S=Vt. Тя е в основата на нашето знание за движението, но инженерите отдавна са “скрили” тази формула, слагайки на видно място скоростомера, километража и часовника.
Така математическите концепции в основата на заобикалящите ни вещи остават “скрити”. И това е добре за ежедневието, но зле за преподаването на математика. За да повишим видимостта на основните математически концепции искаме да ги пресъздадем върху ежедневно използвани вещи.

 Едно решение

Днес ви представям първия комплект ежедневни вещи (чаша и подложка), чиято цел е да сложи красивите математически концепции пред очите на учениците. Избрали сме два раздела от учебния материал за 7-ми клас. Така формулите за съкратено умножение и основното равенство на ъглите в триъгълника ще са пред очите на седмокласниците още със сутрешната закуска. Дори по-малките ще са ги виждали още преди да ги срещнат в учебника си.

НОВО  Cup ‘ O ‘ Sin  –  Комплект

Комплект Cup ‘ O ‘ Sin включва: 

1. Тригонометрична чаша

2. Тригонометрична подложка

3. Подарък една история за Sin(x)

Цената на комплекта е 15 лева и можете да го заявите тук.
За повече от 3 комплекта доставката е за наша сметка.

Формула за съкратено умножение

Основното равенство на ъглите в триъгълника

Цената на комплекта е 15 лева и можете да го заявите тук.
Количествата са ограничени.

За повече от 3 комплекта доставката е за наша сметка.

Започваме заедно едно приключение в света на математиката

Нашите продукти вдъхновяват. Ние разказваме вдъхновяващи истории от миналото, настоящето и бъдещето. Чрез тях насърчаваме всеки да създаде част от бъдещето.

marielastan4eva@gmail.com