Сгъни наука

„СГЪНИ НАУКА“ е иновативна техника за изучаване и
преподаване на стандартния учебен материал по математика, която се самоадаптира спрямо нивото и интересите на всеки ученик.
„СГЪНИ НАУКА“ позволява да се учиш чрез правене, опити и грешки и с индивидуално за всеки ученик темпо.
„СГЪНИ НАУКА“ е помагало за присъствено, дистанционно и самостоятелно обучение.

ЗА КОГО Е „СГЪНИ НАУКА“?

Математиката е в основата на всичко. Затова „СГЪНИ НАУКА“ е за тези ученици, които мечтаят да станат инженери, за тези,които мечтаят да станат художници,за тези, които искат да изследват Вселената, и за тези, които искат да правят бизнес.
„СГЪНИ НАУКА“ е дори за тези ученици, които искат само да разберат какво пише в учебника по математика и как се решават задачите в него. Тъй като това е самоадаптиращо се към сложността помагало, то е подходящо както за ученици с изявени наклонности към математиката, така и за ученици с проблеми с мотивацията и постоянството.
„СГЪНИ НАУКА“ е и за учителите иноватори, които искат да обогатят преподаването чрез интересни проекти и връзки с различни области на изкуството, познанието и бизнеса, за учителите, които искат да провокират, мотивират и вдъхновяват учениците си.

ОТ КОГО Е „СГЪНИ НАУКА“?

Математиката изучава красиви идеални светове. Но за да събудим въображението и да усетим красотата на тези светове, трябва да помогнем на учениците да извървят с вдъхновение целия път от един реален обект до неговият математически модел. За да направим това имаме нужда от разнообразни инструменти. Исках да създам продукт, който те води по пътя от реалния обект до идеалния математически модел и намерих идеалните съмишленици – дизайнера Диана Хана, коректора Радина Богомирова и производителя Ваня Ташева.
Мариела Станчева

Автор

Познавам Мариела от училищната скамейка на Математическата Гимназия в гр. Разград. Когато тя ме запозна с идеята на “Сгъни наука” тя много ми допадна. И когато ми предложи да се заема с дизайна, нямаше какво много да се замислям, просто се втурнахме в това предизвикателство, припомнихме си ученическите години, много се смяхме и забавлявахме.

Диана Хана

Дизайнер

Започваме заедно едно приключение в света на математиката

Нашите продукти вдъхновяват. Ние разказваме вдъхновяващи истории от миналото, настоящето и бъдещето. Чрез тях насърчаваме всеки да създаде част от бъдещето.

marielastan4eva@gmail.com