ПОДАРЪЦИ

Какво мислим за обучението по Математика

_____________

 Къде Е проблема?

Една част от проблема с обучението по математика в училище е, че армии от математици, учени по природни дисциплини и инженери работят неуморно за да “скрият” математиката. Например като караме колите си, ние не виждаме как работи формулата S=Vt. Тя е в основата на нашето знание за движението, но инженерите отдавна са “скрили” тази формула, слагайки на видно място скоростомера, километража и часовника.

Така математическите концепции в основата на заобикалящите ни вещи остават “скрити”. И това е добре за ежедневието, но зле за преподаването на математика. За да повишим видимостта на основните математически концепции искаме да ги пресъздадем върху ежедневно използвани вещи.

 Едно решение

Днес ви представям първия комплект ежедневни вещи (чаша и подложка), чиято цел е да сложи красивите математически концепции пред очите на учениците. Избрали сме два раздела от учебния материал за 7-ми клас. Така формулите за съкратено умножение и основното равенство на ъглите в триъгълника ще са пред очите на седмокласниците още със сутрешната закуска. Дори по-малките ще са ги виждали още преди да ги срещнат в учебника си.

Формула за съкратено умножение

Основното равенство на ъглите в триъгълника

Цената на комплекта е 15 лева и можете да го заявите тук. Количествата са ограничени.

За повече от 3 комплекта доставката е за наша сметка.

Направи подарък

_____________

Попълнете формата

Можете да направите поръчка за комплекта една чаша ” Формула за съкратено умножение” и една подложка „Теорема за ъглите“ на цена 15 лв. Комплекта ще бъде доставена до посочен от Вас офис на ЕКОНТ. Моля в полето за съобщение да посочите необходимия брой комплекти, които искате да поръчате и офис на ЕКОНТ до който доставката да бъде доставена и телефонен номер на който от ЕКОНТ ще се свържат с Вас при доставката. За повече от 3 комплекта доставката е за наша сметка. Списък с офиси на ЕКОНТ можете да видите тук: http://www.econt.com/offices/.

2 + 7 =

Ако имате проблеми, моля свържете се с нас

ИГРИ

 

Очаквайте през месец май една наистина умна играчка!

Последвайте ни

FACEBOOK

Електронна Поща

  marielastan4eva@gmail.com

Copyright © 2018 Мариела Станчева|Website Design by Blue Gem Studios